U toku je konkurs za drugi ciklus programa „Dizajn hab za premijum hranu“

by

Otvoren je javni poziv za kompanije za ulazak u drugi ciklus programa „Dizajn hab za premijum hranu“ koji se realizuje saradnji sa 2 haba- BIPS Habom za premijum hranu i Desing Taste Centrom. Konkurs je otvoren do 5. juna 2019. godine.

Preduzetnicima u prehrambenoj industriji, sa idejama  za inovativne proizvode, potrebna je podrška u razvoju proizvoda visoke vrednosti koji će biti u skladu sa trendovima na tržištu i potrebama potrošača. Kroz program podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, habovi će direktno pomagati malim i srednjim preduzećima da uđu na nova, maloprodajna i HoReCa ciljana tržišta koja pružaju priliku za uvećanje profita i rast proizvodnje.

Šesnaest proizvođača hrane će dobiti direktnu tehničku podršku habova kroz unapređenje tehnologije, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketing, kako bi razvili bolje dizajnirane i inovativne proizvode i povećali prodaju i izvoz.

USAID Projekat za konkurentnu privredu je prošle godine pokrenuo koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative  je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima. Više o modelu podrške možete pročitati ovde u sekciji „Model podrške kroz habove“.

 

Detaljne informacije o proceduri i kriterijumima prijavljivanja nalaze se na veb- sajtovima habova:

BIPS Hab za premijum hranu: https://bips.rs/premium-food-design-hub/

Desing Taste Center: http://desingtastecenter.com/

 

 

Top