Svet hoće domaće #EduZona onlajn paneli

by

U okviru inicijative Svet hoće domaćeUSAID-ov Projekat za konkurentnu privredu je u martu 2020. godine pokrenuo seriju onlajn panela sa idejom da se kroz razgovor sa predstavnicima industrije otvore teme, ukazujući na ključna pitanja i pomažući proizvođačima i uzgajivačima hrane da se lakše snađu u situaciji tokom COVID-19, a i nakon krize.

 

#8

Na osmom Svet hoće domaće #EduZona onlajn panelu, razgovarali smo o tome koliko je kvalitet usluge važan, efikasna komunikaciona stategija fokusirana na domaće proizvode i proizvođače, kao i održavanje komunikacije i jača povezanost sa potrošačima.

Svet hoće domaće #EduZona onlajn paneli 2

Za ceo panel kliknite ovde

 

#7

Na sedmom Svet hoće domaće #EduZona onlajn panelu, razgovarali smo o trendu povećane tražnje domaćih prehrambenih proizvoda, poziciji malih proizvođača za vreme krize i situaciji nakon nje, inicijativama za podršku i promociju lokalnih proizvoda, a sve sa idejom da se podigne svest kod potrošača da kupovinom domaćih proizvoda pomažemo sebi tako što jačamo lokalnu ekonomiju.

Svet hoće domaće #EduZona online panels 2

Za ceo panel kliknite ovde

 

#6

Šesta Svet hoće domaće #OdKuće onlajn panel diskusija pružila nam je detaljan uvid u poslovanje malih proizvođača hrane tokom krize, pojasnila funkcionisanje pijaca u narednom periodu i upoznala nas sa trendovima i novim kanalima prodaje.

Saznali smo više o ePijaci koju organizuje 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐨 𝐩𝐨𝐥𝐣𝐨𝐩𝐫𝐢𝐯𝐫𝐞𝐝𝐞 (www.pijaca.minpolj.gov.rs), kao i o budućim planovima vezanim za rad ove platforme. Pored situacije na beogradskim pijacama, imali smo priliku da iz prve ruke čujemo kako je jedno poljoprivredno Gazdinstvo Jordanović funkcionisalo tokom vanrednog stanja, i kako se adaptiralo na prestanak rada pijaca.

Svet hoće domaće #EduZona onlajn paneli 1

Za ceo panel kliknite ovde

 

#5

U okviru pete Svet hoće domaće #OdKuće onlajn panel diskusije imali smo priliku da čujemo od panelista na koji način poljoprivredna gazdinstva mogu dobiti direktnu finansijsku podršku i pomoć od države, mikro, mala i srednja preduzeća kredite koji se posredstvom Vlade Republike Srbije plasiraju preko banaka sa 80% obezbeđene državne garancije, kao i o programu dugoročnog finansiranja, obezbeđeno USAID garancijskom šemom, a koje realizuju ProCredit Banka Addiko Bank Srbija.

Svet hoće domaće #OdKuće Onlajn paneli 6

Za ceo panel kliknite ovde

 

#4

Četvrta po redu Svet hoće domaće #OdKuće onlajn panel diskusija bavila se industrijom hrane i ugostiteljstvom, sa posebnim akcentom na trenutno stanje u HoReCa sektoru.

Svet hoće domaće #OdKuće Onlajn paneli 4

Za ceo panel kliknite ovde

 

#3

Industrija svežeg voća i povrća i izazovi sa kojima se susreću proizvođači u trenutnim okolnostima, bili su tema treće onlajn panel diskusije Svet hoće domaće #OdKuće.

Neki od zaključaka učesnika panela jeste da je u ovom kriznom vremenu evidentan ograničen transport i nedostatak radne snage, ali sa druge strane, izvoz nije zaustavljen, a glavna šansa je u većem plasmanu robe na domaćem tržištu.

Svet hoće domaće #OdKuće Onlajn paneli

Za ceo panel kliknite ovde

 

#2

Na drugoj po redu Svet hoće domaće #OdKuće panel diskusiji govorilo se o onlajn prodaji hrane u Srbiji, izazovima i iskustvima sa kojima se proizvođači suočavaju, kao i o mogućim rešenjima kako da se prilagode i reaguju u ovim okolnostima.

 Svet hoće domaće #OdKuće Onlajn paneli 1

Za ceo panel kliknite ovde

 

#1

Prva onlajn panel diskusija Svet hoće domaće #OdKućepružila je uvid u trenutnu situaciju u prehrambenoj industriji u Srbiji.
Svi panelisti su se složili da, iako problemi malih i velikih kompanija sa kojima se suočavaju mogu biti različiti, međusobna saradnja je ključna kako bi se prebrodila kriza. Pored toga, učesnici panela su saglasni da kompanije treba da traže načine kako da transformišu svoje poslovanje i iskoriste promenjene navike potrošača (odnosno rast onlajn prodaje) tokom ovog perioda.

Svet hoće domaće #OdKuće Onlajn paneli 2

Za ceo panel kliknite ovde

 

Top