Srbija će prvi put predstavljati svoje fantastične i inovativne proizvođače visokokvalitetne hrane na sajmu SPECIALITY & FINE FOOD FAIR koji se održava u Londonu od 1. do 3. septembra. Ovaj jedinstveni događaj pruža priliku posetiocima sajma da probaju omiljene srpske tradicionalne ukuse u novom, neodoljivom ruhu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim!
Devet srpskih kompanija izlagaće u društvu 700 proizvođača visokokvalitetne hrane iz celog sveta, te predstavljati Srbiju sa širokom paletom proizvoda, kao što su namazi od 100% prirodnih tartufa, med i džem po originalnim recepturama, osvežavajući sokovi, hrskavi pirinčani čips, devičansko ulje bundeve i ljuti čili namazi. Kompanije učesnice su Bee&Well, Cold Pressok, Flora, Food Concept, Happy Honey, House of Food, Natura Gusto, JS&O doo – Olga, i Stanišić Bio.
Ovo je odlična prilika za srpske proizvođače da otkriju nove horizonte visokokvalitetne hrane, prikažu svoje proizvode svetskoj publici i ostvare kontakt sa internacionalnim kupcima, hotelijerima, ritejlerima, distributerima, kuvarima i mnogim drugim.
Asocijacija za promociju srpske hrane organizuje srpski paviljon pod zajedničkim brendom „Serbia Does Speciality Food”, uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, Britansko-srpske privredne komore i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.