Osnovano 9 fondova za podršku poljoprivrednicima i proizvođačima hrane

by

Fondacija Ana i Vlade Divac, uz tehničku podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, je sa lokalnim partnerima u 2021. godini formirala četiri fonda u Vranju, Prijepolju, Svrljigu i Ražnju ukupne vrednosti od 12.000.000 dinara, a u godini pred nama fondovi u Vranju i Prijepolju biće uvećani za 3 miliona dinara.

Početkom 2022. godine potpisani su Ugovori o osnivanju fondova u Užicu, Brusu, Dimitrovgradu i Velikom Gradištu koji će početi sa radom tokom godine. Ukupna vrednost svih devet osnovanih fondova do sada je 35.000.000 dinara.

Cilj stvaranja lokalnih fondova je podsticanje poljoprivredne proizvodnje i podrška poljoprivrednicima i prerađivačima hrane da unaprede svoje poslovanje, razviju nove proizvode i tako obezbede bolje uslove života za svoje porodice i život na selu. Ovakav alternativan model finansiranja pruža višegodišnju podršku poljoprivrednicima putem korišćenja beskamatnih finansijskih sredstava, koji se nakon prve godine vraćaju u fond i mogu da ih koriste druga gazdinstva.

Više infromacija možete potražiti na sajtu: https://www.divac.com/Ekonomsko-osnazivanje-i-podsticaj-zaposljavanju/3160/Lokalni-fondovi-za-razvoj-poljoprivede.shtml

Saopštenje za medije – Fondacija Divac

Top