RADIMO ZAJEDNO

i učinimo Srbiju konkurentnijom.

RADIMO ZAJEDNO i učinimo Srbiju konkurentnijom

Sa velikom tradicijom poljoprivredne proizvodnje i odličnim geografskim položajem, Srbija ima veliki potencijal da razvija i svoju industriju prerade hrane.

USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu je bio petopipogodišnja aktivnost koja imala za cilj jačanje prerađivačke industrije i povećanje prodaje domaćih proizvoda na međunarodnom i domaćem tržištu.

Projekat je sarađivao sa relevantnim akterima koji rade sa srpskim kompanijama kako bi se uspostavila sistemska podrška industriji. Ovakav pristup je osmišljen s ciljem obezbeđivanja održivosti i mogućnosti preslikavanja na druge sektore.

Primarni sektori u kojima se Projekat sprovodio su prerađivački industrijski sektori voća i povrća, imajući u vidu visok potencijal za izvoz i podizanje konkurentnosti srpske privrede.

Unapređujući sistemsku podršku industriji, USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu je imao za cilj da podstakne izvoz, stimuliše inovacije i pokrene investicije kako bi se srpski brendovi i proizvodi probili i bolje pozicionirali na tržištima širom sveta.

Aktivnosti Projekta su trajale od aprila 2017. do septembra 2022. godine.

Osnovne informacije i kratak opis Projekta i njegovih aktivnosti (PDF)

Top