Firme iz Srbije nastupile na Međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća u Berlinu, FRUIT LOGISTICA

by

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, organizovali su nastup 10 domaćih kompanija na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „Fruit Logistica 2019“ koji se održao u Berlinu od 6. do 8. februara 2019. godine.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, pod jedinstvenim brendom „Serbia Does Fruit“, predstavilo se 10 kompanija: SELECT FRUIT iz Subotice, PIK JUŽNI BANAT iz Bele Crkve, FOREST FOOD iz Kruševca, PDM AGRO-FRUIT iz Pudaraca, ĆIRIĆ AGRO MĐŽ iz Titela, AGRO TRUST iz Pećinaca, kao i firme sa sedištem u Beogradu: EKOFUNGI, D.V.A SAGAL AGRAR, HLADNjAČE BRESTOVIK i PUREBERRY. Pored kompanija, na sajmu će biti prisutni i predstavnici Asocijacije jabučara „Serbia Does Apples“, kao i grupacije borovničara.

PKS i RAS uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu organizovali su nastup domaćih kompanija, sa ciljem promocije domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu. Nastup na međunarodnom sajmu omogućio je izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

„Fruit Logistica“ je jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu koji se ove godine održava 26. put u Berlinu. U 2018. godini na sajmu je izlagalo 3.239 kompanija i organizacija iz oko 84 zemalja, a prisustvovalo je preko 78.000 posetilaca iz 130 zemalja. Ova izložba predstavlja skup uvoznika i izvoznika, proizvođača svežeg voća i povrća, veleprodaje i maloprodaje, transportnih i logističkih stručnjaka.

 

Top