Baza znanja

20. maja 2020.

Higijenski inženjering i dizajn u pogonima prehrambene industrije

Šta je higijenski dizajnirana oprema? Kako izabrati dobru opremu u prehrambenoj industriji? Kako higijenski dizajn smanjuje opasnosti od kontaminacije u proizvodnji? U okviru konferencijskog dela sajma Belgrade Food Show, jedna od prezentacija bila je namenjena proizvođačima hrane, tehnolozima i svima onima koji planiraju da otpočnu proizvodnju.

12. maja 2020.

Autohtone i regionalne sorte vinove loze

U okviru konferencijskog dela sajma Agro Belgrade (menšn) održanog u januaru 2020, na panelu posvećenom autohtonim i regionalnim sortama vinove loze, održane su tri prezentacije eminentnih stručnjaka iz oblasti vinogradarstva i vinarstva: Darka Jakšića iz Centra za vinogradarstvo i vinarstvo, Pjerfederika La Notea, naučnog istraživača sa Instituta za održivu zaštitu bilja u Bariju (Italija) i profesorke Slavice Todić, sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i vlasnice vinarije „Doja“.

08. maja 2020.

Bobičasto voće - izvozne perspektive

U okviru sajma Agro Belgrade (menšn) održanog u januaru 2020. godine jedan od panela bio je posvećen izvoznim perspektivama bobičastog voća. Diskutovalo se o izvoznoj sezoni, evropskim tržišnim trendovima i potencijalima za izvoz srpske maline, kao i mnogim drugim.

28. aprila 2020.

Širenje portfolija proizvoda

U okviru konferencijskog dela Belgrade Food Show-a u oktobru 2019. godine, dr Mile Veljović sa Poljoprivrednog fakulteta je podelio dragocene uvide u to kako možemo da upotrebimo tradicionalno srpsko voće i povrće (maline, šljive, paprike itd.) da bismo proširili svoj portfolio stvaranjem novih i inovativnih proizvoda. Takođe, predstavio je i ulogu i važnost poznavanja fundamentalnih osnova prehrambene tehnologije u razvoju proizvoda.

13. aprila 2020.

Položaj Srbije na svetskom tržištu

U okviru sajma Agro Belgrade u januaru 2020. održana je panel diskusija o stanju industrije voća i povrća u Srbiji i konkurentnim proizvodima na inostranim tržištima.

Više o tome možete pročitati u prezentaciji „Položaj Srbije na svetskom tržištu“.

Top