AKTIVNOSTI

USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu je od 2017. do 2022. godine uspešno radio na uspostavljanju partnerskih odnosa sa javnim i finansijskim institucijama, obrazovnim sistemom i nizom drugih pružalaca usluga kako bi se stvorili sistemski klasteri za pomoć srpskim preduzećima, razvili novi proizvodi i pospešio pristup tržištima i resursima potrebnim za rast industrije.

Aktivnosti su podržane snažnim promotivnim kampanjama u cilju promene percepcije srpskih proizvoda na stranim i domaćem tržištu i stimulisanja novih investicija.

Projekat je podržao nekoliko ključnih industrijskih segmenata: tradicionalne industrijske prerađivače zamrznutih, sušenih i toplih prerađevina; proizvode namenjene tržišnim nišama, što obuhvata geografski brendirane proizvode, organsku i bio hranu i proizvode spremne za velike trgovinske lance; start-up segment je osnažen promovisanjem novih, integrisanih modela podrške za mlade i kreativne ljude. Uz posvećenost prvenstveno jačanju mikro, malih i srednjih preduzeća, Projekat je promovisao pristup tržištima, novim tehnologijama i tržišnim strategijama na temelju svih raspoloživih informacija kao i bolju koordinaciju i korišćenje resursa unutar sektora prehrambene industrije.

 

 

 

 

 

Top